Met deze tips kan je je pakketjes door weer & wind versturen!

 Met deze tips kan je je pakketjes door weer & wind versturen!

De herfst dient zich weer aan en neemt ander weer met zich mee. In de zomer kan je je meer richten op het inpakken en versturen van de pakketjes op zich. Als ondernemer hoef je je dan minder druk te maken over de weersomstandigheden daaromheen. Helaas is dat in de herfst wel even anders.

Als ondernemer wil je natuurlijk graag dat je pakketjes netjes en onbeschadigd aankomen bij je klanten. Maar hoe doe je dat als het regent en je overgeleverd bent aan de weersomstandigheden bij bezorging van de pakketjes?

Waterdichte verpakkingsmiddelen

Een van de opties die je zou kunnen overwegen als ondernemer is om te investeren in verpakkingsmiddelen die intact blijven bij verschillende soorten weersomstandigheden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan waterdichte verpakking zakken. Deze zijn gemaakt van plastic, waardoor ze geen regen doorlaten en je pakketje dus droog aankomt.

De verpakking zakken zijn in verschillende maten beschikbaar en dus al snel geschikt voor veel verschillende pakketjes. Ook zou je ervoor kunnen kiezen om waterdicht karton aan te schaffen in de vorm van dozen, maar dit is een prijzige optie vergeleken met de plastic zakken.

Als je liever met ‘gewone’ kartonnen dozen werkt, is het natuurlijk ook een optie om het bestelde product goed verpakt in de doos te doen.

Je zou er hierbij voor kunnen kiezen een extra laagje karton tussen het product en de doos te leggen, of juist het product te verpakken in bijvoorbeeld bubbeltjesplastic. Dit zorgt er namelijk ook voor dat water of sneeuw minder snel bij het product van de klant komt.

Weersbestendig vervoer!

Naast het weersbestendig verpakken van je producten zou je natuurlijk ook kunnen kijken naar de manier waarop je pakketjes vervoerd worden. Gaan ze door weer en wind mee op de fiets met de fietskoerier? Of kies je liever voor zekerheid door ze te laten vervoeren met een bestelbus?

Wanneer je kiest voor vervoer door bestelbus is de kans natuurlijk groter dat het droog aankomt. Kies je echter liever voor de milieubewuste optie van de fietskoerier? Dan zou je kunnen overwegen om te kijken of zij met goede, waterdichte tassen of koeriers boxen werken.

Leesbare verzendetiketten

Voor welke vorm van vervoer of verpakking je ook kiest: het is sowieso verstandig om te investeren in verzendetiketten die weer en wind kunnen doorstaan. Wel zo handig voor degene die het pakketje bezorgt (deze moet immers goed kunnen lezen voor wie het pakketje bedoeld is) als voor degene die hem ontvangt. Je zou hierbij kunnen kiezen voor bijvoorbeeld Dymo labels.

Al met al is het dus handig om op een slimme wijze je producten te verpakken, zodat je klanttevredenheid daar ook mee stijgt.