Beste weerwebsites van België

 Beste weerwebsites van België

Het weer kun je in de gaten houden door naar buiten te kijken. Wanneer je een dagje weg plant, is het echter belangrijk dat je ook vooruit kunt kijken. Zo ben je goed voorbereid als je op pad gaat. Niet iedere weerwebsite is even betrouwbaar. Je moet goed op gaan letten waar je gaat kijken. Er zijn een aantal websites die tot de beste van België bestempeld kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan MeteoBelgique. Velen vinden dit de beste website, omdat deze voortdurend bijgewerkt wordt. Aan de hand van verschillende modellen kan het weer voor een aantal uur, de gehele dag of een aantal dagen in kaart gebracht worden.

Afhankelijk van het klimaat kijken

Naast MeteoBelgique kun je ook bij de KMI kijken. Hierbij moet je wel rekening houden dat het in eerste instantie een website over het klimaat is. Klimaat is niet hetzelfde als weer, maar het geeft wel een beeld van de mogelijkheden. Zo heb je bijvoorbeeld jaargetijden dat er meer regen valt op basis van het klimaat. Deze website geeft daarom ook een inschatting van de weersverwachtingen, waarna je bij een van de andere websites kunt gaan kijken naar de weersverwachtingen voor die dag.

Apps gebruiken

Vandaag de dag kijken mensen niet alleen maar op weerwebsites, maar zijn er verschillende apps te vinden die je op jouw telefoon kunt zetten. Zo kun je waar je ook bent kijken wat het weer van die dag wordt. Ook hier wordt de app van KMI weer genoemd. Ook Buienalarm is een goede om op jouw telefoon te zeggen. Deze app geeft namelijk een melding wanneer er buien aankomen. Ook zie je hierbij hoe hevig de regenbui gaat zijn. Als laatste is Buienradar een goede optie. Ook deze app geeft niet alleen de buien aan, maar ook de weersvoorspellingen.