8x Duurzame cadeaus voor kerst

 8x Duurzame cadeaus voor kerst

Wat komt er in je op als je denkt aan een duurzaam cadeau? Waarschijnlijk iets in de trant van herbruikbare rietjes of een herbruikbare boodschappentas van juten. Hoewel dit allemaal hele bruikbare cadeautjes zijn, is het niet bepaald een uniek cadeau. Wij zijn op zoek gegaan naar een lijstje vol duurzame cadeaus die echt leuk zijn om te geven. 

Een handgemaakt sieraad

Duurzame sieraden zijn een milieuvriendelijk geschenk met een mooie betekenis. Het maakt niet uit of het voor een man of een vrouw is, sieraden zijn voor iedereen. Er zijn verschillende duurzame merken die op een verantwoordelijke manier sieraden maken. Een handgemaakte en betaalbare ketting, armband of ring is een zeer geschikt cadeau voor de kerst.

Een T-shirt van biologisch katoen

We hebben eigenlijk nooit genoeg T-shirts, dat geldt zowel voor mannen als vrouwen. Een T-shirt van biologisch katoen met een mooie opdruk is tijdloos en gaat jaren mee. Er is voor ieder wat wils in het gezin, zelfs voor baby’s en peuters zijn er duurzame T-shirts te vinden. Bovendien hoeft dit esthetische verantwoorde cadeau niet veel te kosten.

Cadeaubonnen

Wat maakt een cadeaubon duurzaam, vraag je je af? Nou, het meest duurzame cadeau dat je kunt geven is iets wat de ontvanger echt zal gebruiken. Is de ontvanger gek op poker? Kies dan een cadeaubon voor online casinos. Met behulp van een cadeaubon kan de ontvanger zelf iets uitkiezen. Op deze manier weet je 100 procent zeker dat hij of zij het echt zal gebruiken.

Een yogamat van natuurlijk boomrubber

Het mooie van een yogamat is dat je het niet alleen voor yoga kunt gebruiken. Deze handige fitnessmat komt ook van pas bij pilates en andere workouts. Een yogamat van natuurlijk boomrubber is een duurzaam geschenk wat jaren meegaat. Er zijn natuurlijk ook andere sportartikelen van verantwoorde materialen te vinden. Denk hierbij aan blokken, rollers en sportkleding.

Een handgemaakte vaas van gerecycled glas

Een handgemaakte vaas is een kostbaar cadeau van onbetaalbare waarde. De duurzame varianten worden vaak gemaakt van gerecycled glas. Glas is een van de materialen die je ‘eindeloos’ kunt recyclen, hierdoor is het een verantwoorde keuze. Wil je het nog specialer maken? Kies dan voor een bloemenvaas in de kleur van de bloem van de geboortemaand van de ontvanger. Het is een perfect kerstcadeau voor je dierbaren. Maak het af met een combinatie van lokale bloemen of kies voor een duurzaam boeket van droogbloemen.

Een boeket droogbloemen

Dat brengt ons op onze volgende cadeautip voor kerst: een droogboeket. Droogbloemen zijn een betere keuze dan verse bloemen omdat ze veel langer meegaan. De meeste droogbloemen zijn jarenlang houdbaar. Hierdoor kan de ontvanger er lekker lang van genieten. Wil je het nog duurzamer aanpakken? Plant dan je eigen bloemen die je kunt drogen en cadeau kunt geven. Rozen, gipskruid, korenbloemen, lavendel en hortensia’s zijn allemaal bloemen die je gemakkelijk kunt drogen.

Een rugtas van gerecyclede materialen

Ken jij iemand die sensatie zoekt in het leven en altijd in beweging is? Voor kerst kun je deze persoon echt blij maken met een duurzame rugtas. Een degelijke rugtas heeft veelzijdige functies zoals een interne laptophoes en zijvakken. Het is een geweldig cadeau voor mensen die altijd onderweg zijn. Een duurzame rugtas is uiteraard gemaakt van gerecyclede stoffen. Het is een milieubewust geschenk dat ook nog eens praktisch is.

Een paar sokken waarmee je een boom plant

Sokken van biologisch katoen waarmee je ook nog eens een boom kunt planten? Dat klinkt pas ideaal. Het herbebossen van de aarde is een van de meest duurzame initiatieven. Sokken waarmee je een boom plant zijn in verschillende shops te bestellen. Bovendien heb je keuze uit leuke patronen en kleurtjes.